Založ si blog

Dav zverejnil rozhovor s najznámejším slovenských ľavičiarom po Robertovi Ficovi

PhDr. Ľuboš Blaha, PhD. spolupracuje s projektom DAV DVA snáď už od jeho vzniku resp. prvopočiatkov (prvý text môžete nájsť už v roku 2016 a v roku 2017 s DAVom DVA viedol prvý rozhovor). Ako popredný filozof a politológ dal do istej miery DAVu DVA aj ideologickú víziu národno-ľavicového a anti-globalistického smerovania a výrazne pomohol DAVu DVA v rámci jeho propagácie a zviditeľnenia. V DAVe DVA mu vyšlo celý rad článkov, rozhovorov a neskôr aj statusov a videí. Pripomeňme si napr. rozhovory Tri otázky pre Ľuboša Blahu. Ľuboš Blaha bol aj pri otvorení komunitnej knižnice DAVu DVA v Košiciach (dnes sa transformovala na kníhkupectvo INLIBRI, ktoré vedie David Diczházy) či na podujatiach, ktoré DAV DVA usporiadával k podpore družstevníctva a ekonomickej demokracie napr. v Bardejove či Prešove. Prispel do ročeniek DAVu DVA, ale aj do printových čísel časopisu DAV DVA.

Na DAVe DVA mu vyšla aj séria textov z Dinkovej knihy Besy kapitalizmu (1, 2, 3, 4). Vyjadril sa aj do ankety k výročiu rozporuplnej osobnosti V. I. Lenina. Podporil výzvu DAV DVA k zoštátneniu strategických podnikov. Na DAVe ste si tiež mohli prečítať jeho knihu Sociálna spravodlivosť a identita. DAV DVA sa zastal Blahu, keď na neho zaútočila korporácia Eset či keď na neho útočili nenávistné (vraj satirické) stránky. DAV DVA sa vracia, a vracia sa aj Ľuboša Blaha na DAVe DVA. Je teda prirodzené, že neodavisti budú Ľuboša Blahu aj voliť a preto mu právom patrí miesto na tejto stránke, ktorá sa hlási k národnej ľavici či Mináčovskej ľavici. Prajeme príjemné a inšpiratívne čítanie.

Celý rozhovor si môžete prečítať na stránke DAV DVA.

Ako zneužiť Slovenské národné povstanie

01.09.2024

Peter Schvantner, tajomník Matice slovenskej, podpredseda Mladej Matice, ale aj publicista, esejista a ochotnícky herec, reaguje na aktuálne manipulácie médií vo vzťahu k sviatku SNP. Článok vychádza na DAV DVA. Ako zneužiť Slovenské národné povstanie V Banskej Bystrici sa po dlhých rokoch elitárskych osláv konečne konali tie celonárodné. Išlo o jedinečnú [...]

Sága rodu Šimečkovcov alebo od marxizmu k popperizmu a progresivizmu. Vydá Nadácia Milana Šimečku jeho debutovú knihu, kde obhajuje a predpovedá nastolenie komunizmu?

16.08.2024

/blog t. č. 17. 8. 24, 19:56 láme rekordnú čítanosť týždňa/ Nedávno bolo odhalené prepojenie medzi dotáciami FPU a Nadáciou Milana Šimečku. Nadácia Milana Šimečku mala od roku 2020 dostať iba z dotácií, ktoré spadajú pod rezort kultúry, viac ako 250-tisíc eur. Mám nápad… Čo tak z týchto peňazí vydať debutové dielo samotného Milana Šimečku, kde ešte [...]

Pred ôsmimi rokmi vznikla myšlienka obnovy známeho medzivojnového časopisu

08.08.2024

ZVOLEN, 7. august 2016 – Budúci neodavisti sa stretávajú v reštaurácii oproti železničnej stanice Zvolen, aby sa stretli za účelom založenia budúceho printového časopisu DAV DVA. Z celej akcie existujú iba dve nekvalitné fotografie, ktoré však dnes už majú pre históriu obnoveného DAVu priam dokumentárnu hodnotu. Ľavičiari, marxisti, ľavicoví anarchisti a utopisti, [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.

ondrejgorod2

kolektívna identita redaktorov DAV DVA

Štatistiky blogu

Počet článkov: 23
Celková čítanosť: 44593x
Priemerná čítanosť článkov: 1939x

Autor blogu

Kategórie