Založ si blog

Cintula mal vytvorenú ukrajinskú modifikáciu Wikipédie bezprostredne po atentáte

Wikipedická stránka o J. C. v ukrajinčine vznikla 15. mája už o 15:45, teda bezprostredne pár minút po atentáte. Atentát sa uskutočnil o 14:50. Všetko vyzerá ako dôkladne pripravená operácia. Príspevok vznikol od anonymného editora s nickom Jbuket. Skôr než na Slovensku…

Úplnou „náhodou“ vznikla atentátnikovi stránka tiež na manipulatívnej slovenskej Wikipédii a ďalších siedmich jazykových mutáciách. Stránku vytvoril anonymný profil MB1948, ktorý – ako môžete vidieť na obrázku – neriešil na Wikipédii žiadnu inú tému. Ten vznikol a TERAZ DÁVAJTE POZOR: 15. mája o 17:01.

Zavádzajúco tvorca a spolutvorcovia tejto stránky (evidentne dobre platení ľudia s jasnými cieľmi a zadaniami) manipulatívne uvádzajú spojenie páchateľa atentátu napr. so Spolkom slovenských spisovateľov, napriek tomu, že Spolok hneď po uskutočnení atentátu automaticky zrušil tomuto teroristovi členstvo. Vedenie Spolku pritom informáciu o členstve J. C. preverovalo až okolo 17. hod. a prehlásenie o jeho vylúčení vyšlo po 18:15. Ako mohol vedieť tvorca ukrajinskej a slovenskej Wikipédii informáciu o tom, že bol J. C. člen Spolku, ak to preverovalo aj samotné vedenie?

Vyčítať vedeniu Spolku, že nepoznal jedného z 500 členov, ktorého navyše prijalo minulé vedenie a nevykazoval ŽIADNU činnosť, je čistou manipuláciou s cieľom poškodiť túto najstaršiu literárnu organizáciu a hlavne vytvoriť dojem, že J. C. bol národne orientovaný a neliberálny aktivista, čo sa jasne preukázalo ako manipulácia, nakoľko existujú zábery, kde J. C., protestuje na protivládnych protestoch.

Podobne sa aktivisti snažili hodiť vinu na Maticu slovenskú, ba dokonca mali pripravenú fotografiu, ktorú mali problém vyhľadať aj ľudia z vedenia Matice. Neskôr sa preukázalo, že J. C. nebol t. č. členom Matice, ba dokonca vystupoval proti Matici. Kto pripravil fotografie a informácie?

Dôkazy na fotografii nižšie. Kto mal tak podrobné informácie o atentátnikovi? Kto mal potrebu okamžite vytvoriť stránku dokonca v zahraničných mutáciách? To sú maximálne závažné otázky…

Tomáš Klimek v tvrdej, ale erudovanej kritike iniciatívy Otvorená kultúra: Otvorená kultúra na večné časy a nikdy inak!

10.09.2024

Na dávnejšej diskusii k búraniu Istropolisu, v znovuotvorenej SNG, uviedla prof. Moravčíková, vedúca Oddelenia architektúry na Historickom ústave SAV – po niekoľkých vágnych diskusných príspevkoch osvetľujúcich dôvody zbúrania tejto monumentálnej stavby, točiac sa v kruhu developerských záujmov, skorumpovaných politikov a nedostatočnej osvety – v samej podstate [...]

Ako zneužiť Slovenské národné povstanie

01.09.2024

Peter Schvantner, tajomník Matice slovenskej, podpredseda Mladej Matice, ale aj publicista, esejista a ochotnícky herec, reaguje na aktuálne manipulácie médií vo vzťahu k sviatku SNP. Článok vychádza na DAV DVA. Ako zneužiť Slovenské národné povstanie V Banskej Bystrici sa po dlhých rokoch elitárskych osláv konečne konali tie celonárodné. Išlo o jedinečnú [...]

Sága rodu Šimečkovcov alebo od marxizmu k popperizmu a progresivizmu. Vydá Nadácia Milana Šimečku jeho debutovú knihu, kde obhajuje a predpovedá nastolenie komunizmu?

16.08.2024

/blog t. č. 17. 8. 24, 19:56 láme rekordnú čítanosť týždňa/ Nedávno bolo odhalené prepojenie medzi dotáciami FPU a Nadáciou Milana Šimečku. Nadácia Milana Šimečku mala od roku 2020 dostať iba z dotácií, ktoré spadajú pod rezort kultúry, viac ako 250-tisíc eur. Mám nápad… Čo tak z týchto peňazí vydať debutové dielo samotného Milana Šimečku, kde ešte [...]

michal šipoš, igor matovič

Má Matovičovo hnutie šancu na reparát? Politológ: Je ešte uzavretejšou „sektou“ než bolo kedysi

28.09.2024 11:00

Po roku od volieb si Pravda pripravila anketu s predsedami poslaneckých klubov a zhodnotenie pôsobenia a kľúčových momentov parlamentných strán.

Libanon, Hizballáh, Hassan Nasralláh,

Zabili sme vodcu Hizballáhu Hasana Nasralláha, oznámil Izrael: Dostaneme každého, kto nás ohrozuje

28.09.2024 10:20, aktualizované: 11:15

Izraelská armáda oznámila zabitie najvyššieho vodcu šiitského militantného hnutia Hizballáh Hasana Nasralláha pri vzdušnom útoku v Bejrúte.

SR Bratislava stretnutie predsedovia strany prezident BAX

Hrabko: Spory vládnych strán majú ďaleko od chaosu za bývalej koalície

28.09.2024 08:22

Verbálne spory vo vládnej koalícii nesmerujú do hĺbky a majú ďaleko k chaosu minulého volebného obdobia, hovorí publicista.

Miloš Zeman

Ľavičiar a tolerantný ateista, milovník becherovky i autor svojráznych bonmotov. Miloš Zeman oslavuje 80

28.09.2024 08:00

Je jednou z najvýraznejších postáv českej ponovembrovej politiky.

ondrejgorod2

kolektívna identita redaktorov DAV DVA

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 47638x
Priemerná čítanosť článkov: 1985x

Autor blogu

Kategórie