Založ si blog

Chmelár odkazuje: Dajte Blahovi pokoj!

Zbabelosť opozície prijať akúkoľvek, hoci len morálnu zodpovednosť za extrémne vyhrotenie politickej situácie na Slovensku, ktoré viedlo až k atentátu na premiéra, je patologická. Predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka odmieta nazývať prejavmi nenávisti pokriky „Fico do basy!“, ktoré medzičasom „zamrzeli“ aj Zuzanu Čaputovú. Každý z nich sa zľakol iným spôsobom toho, čo podporoval. No každý z nich tým chráni predovšetkým sám seba. Ešte väčší strach preukázal novinár a bývalý poradca prezidentky Marián Leško, ktorý kategoricky odmietol „akúkoľvek zodpovednosť za atentát na Roberta Fica“.

Vyhováral sa, že predsa až jeden a štvrť milióna ľudí odmieta politiku Smeru a nikomu z nich nezišlo na um, aby to dal najavo streľbou… Dobrý pokus, ale ako je to u tohto autora už čoraz častejšie zvykom, extrémne demagogický. Nikto predsa nehovorí o zodpovednosti voličov. Hovoríme o zodpovednosti tých, ktorí hecovali davy k nenávisti a teraz sa spotení od strachu pokúšajú vyvliecť zo zodpovednosti. Hovoríme o zodpovednosti nielen politikov, ale aj takýchto publicistov, ktorí na svojich zhromaždeniach „za záchranu demokracie“, ktoré som nie náhodou nazval „liberálnymi Pasienkami“ hecovali ľudí až k dehumanizácii protivníka. Akým „sviniam vo vnútri bytostí“ sa líška Martin Šimečka?

Kým Magda Vášáryová nazvala spodinou „len“ voličov Smeru, on nazval spodinou našich najvýznamnejších vedcov a umelcov, ktorí apelovali na predstaviteľov štátu, aby sa držali mierovej politiky a odmietli nevýhodnú vojenskú zmluvu s USA.Ešte viac sa opustil reportér Andrej Bán. Ten vo svojom článku mapujúcom míting Ľuboša Blahu v breznianskom hoteli Ďumbier neváhal spojiť túto udalosť s tým, že tam sedával mafián Mikuláš Černák. No tak si zacitujme tohto mnohonásobného vraha: „Áno, volil som OĽaNO na čele s dlhoročným bojovníkom proti korupcii a mafii Igorom Matovičom. Má v hnutí mnoho čestných a odborne zdatných ľudí, ktorí majú všetky predpoklady spoločnými silami s ďalšími koaličnými partnermi konečne tú zmenu na Slovensku nastoliť. Táto novovzniknutá vláda zmeny má silnú podporu aj v Prezidentskom paláci, kde máme pani prezidentku so zmyslom pre slušnosť a spravodlivosť, tak dúfam, že tú dôveru pani prezidentky , ako aj dôveru občanov, nesklamú.“ Nuž, na takýchto politikov sa spoliehajú tí najväčší gangstri. Ale nebudem túto líniu domýšľať ďalej, hoci iste si viete predstaviť, ako by sa s tým dalo pohrať.Najviac ma však rozladili nie demagogické výroky politikov a novinárov, ale vyjadrenia niektorých kňazov, ktorí cynicky obvinili Roberta Fica, že si za to môže sám. Viete, keď to povedal ešte v deň atentátu novinár Marek Vagovič, vyrazilo mi to dych, ale nijako zvlášť ma to neprekvapilo, pretože tohto človeka považujem za absolútne bezcharakterného, ktorý si vo svojich účelových „investigatívnych“ článkoch dlhodobo vymýšľa.

Ale ak to povie kňaz, ktorý by mal šíriť lásku a držať sa Kristovho „nesúďte, aby ste neboli súdení“ alebo „prečo vidíš smietku v oku svojho brata, ale vo vlastnom oku brvno nezbadáš“, tak vám to vybije poistky (zvlášť, ak mu musí podstatu kresťanstva vysvetľovať sekulárny humanista). Obdivovateľ a podporovateľ Zuzany Čaputovej, český teológ Tomáš Halík sa opäť ukázal ako demagóg bez svedomia, ktorý ak v niečo verí, pochybujem, že je to Boh. Halík bezočivo obvinil Roberta Fica, že je to on, ktorý je primárne zodpovedný za atmosféru nenávisti a že iba žne to, čo zasial. Dodal, že je „absolútne neadekvátne“ obviňovať z nenávisti opozíciu, pretože to sú „dva druhy Slovenska“. Kým Fico sa podľa neho snaží zničiť „právnu kultúru“, je podľa neho povinnosťou opozície správať sa tak ako sa správa a zabrániť mu v tom. Priam fanaticky bránil Progresívne Slovensko, že je to slušná opozícia a že od nej nikdy nezaznamenal to, čo zo strany Ľuboša Blahu, ktorý vraj hecoval dav, aby skandoval „americká ku…“ Ale to je často sa opakujúce zavádzanie až lož.

Po prvé, Ľuboš Blaha nenabádal k tomu, aby dav zakričal „ku…“, ale agentka, čo ho síce neospravedlňuje, ale posúva to význam jeho výkriku do úplne inej roviny, než je tá, do ktorej sa ho snaží vmanévrovať zlomyseľná opozícia. A po druhé, po nás tu ľudia z PS, SaS, Demokratov či OĽaNO celé roky vybľakovali, že sme ruskí agenti a nikto sa tu z toho takto nezavzdušňoval, nikto sa nepohoršil, nikto to neodsúdil, práve naopak.

Čítajte celý text na DAV DVA.

Michal Šimečka: „Hodíme Ficovi pod nohy všetky polená… a spolu ho zastavíme priatelia… zastavíme ho… Dosť bolo Fica?“ (26. minúta)

Ľuboš Blaha sa na tlačovej konferencii jednoznačne prihlásil k filozofickému odkazu davistov

11.06.2024

Vyšlo na DAV DVA. Slovenský filozof, politológ, v súčasnosti podpredseda NRSR a novozvolený europoslanec a dlhoročný spolupracovník redakcie DAV DVA sa na dnešnej tlačovej konferenciii SMER-SSD k výsledku Eurovolieb prihlásil k odkazu davistov ako slovenskej ľavici, ktorá je protikladom ľavici „bruselskej“: „Budeme jasne hovoriť, že sme iní. Pokiaľ cítime, že niektoré [...]

Česká osvietená komunistka Kateřina Konečná to dala na 115 tisíc hlasov: Porážka Fialovej vlády je reálna, bolo to aj referendum o mieri, uviedla

10.06.2024

Katarína Konečná z Komunistickej strany Čiech a Moravy sa druhý krát dostala do Europarlamentu. Už v minulosti získala 39 tisíc hlasov (6,94%). Napriek tomu, že ľavicové sily KSČM a ČSSD v ČR absolútne zlyhávajú (čo je však chyba najmä predchádzajúceho prestarnutého vedenia), osobnosť Kateřiny Konečnej je nádejou, že ešte nič nie je stratené. Koalícia STAČILO! [...]

Credo Roberto experto

06.06.2024

Dneska bez komentára. Čo by sa stalo keby Kennedy prežil? Udial by sa Vietnam? Video si môžete pozrieť na DAV DVA. Alebo tu.

Stonehenge

Aktivisti posprejovali prehistorickú pamiatku Stonehenge. Polícia zatkla dve osoby

19.06.2024 20:14

Pamiatka v juhozápadnom Anglicku je zapísaná na zozname Svetového kultúrneho dedičstva UNESCO.

Jozef Šuvada

Šuvada odporúčal, aby Slovensko nové medzinárodné zdravotné predpisy podporilo

19.06.2024 20:02

Peter Kotlár krok odôvodnil tým, že nové predpisy uprednostňujú záujmy farmaceutického priemyslu.

migranti

Lamanšský prieliv prekročilo v utorok najviac migrantov v tomto roku

19.06.2024 19:26

Celkový počet migrantov, ktorí tento rok túto cestu absolvovali, stúpol na vyše 12-tisíc.

ÚS SR: Sídlo Ústavného súdu SR v Košiciach

Poslanci nezvolili ani jedného kandidáta na sudcu ÚS, voľbu budú opakovať

19.06.2024 19:14

Z piatich uchádzačov nezískal žiaden potrebný počet hlasov.

ondrejgorod2

kolektívna identita redaktorov DAV DVA

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 32638x
Priemerná čítanosť článkov: 1718x

Autor blogu

Kategórie